Lewis Hamilton heeft de tweede vrije training als snelste afgesloten. Op een nat Silverstone bleef hij met een tijd van 1:56.345 Kamui Kobayashi en Michael Schumacher nipt voor.

Regen staat garant voor file, niet alleen in Nederland. In en om Silverstone is het momenteel een gekkenhuis. En met weinig actie op de baan, is dat het onderwerp van gesprek. Zo blijken dat de bestuursleden van Santander er 4,5 uur over gedaan te hebben om op het circuit te komen. Hartstikke sneu natuurlijk. Moeten ze een keer met de auto, omdat helikopters met dit weer niet mogen vliegen, zitten ze er ook nog eens extreem lang in.

Veel van de Formule 1-coureurs hebben deze middag ook niet meer gedaan dan op hun ‘reet’ zitten. Door de aanhoudende regen moesten de massaal toegestroomde fans het doen met televisiebeelden waarop ze zagen hoe hun favoriete coureurs stickers (een ster) op hun helm plakten uit steun voor Maria de Villota.

Opnieuw was Kobayashi de coureur die de toeschouwers het meeste waar voor hun geld gaf. Met zestien rondjes was hij opnieuw het meest op de baan te vinden. Toch moeten we Bruno Senna ook credit geven. Hij had de beste crash. De Braziliaan dook bij Becketts vrij hard de bandenstapel in, maar bleef ongedeerd. Hij wordt momenteel onderzocht in het medisch centrum, maar dat is volgens de persdame slechts een formaliteit.

Ook Alonso had moeite met de verraderlijk omstandigheden. In bocht vier verloor hij op intermediates de controle over zijn wagen en verloor daarbij zijn voorvleugel.  Het moge duidelijk zijn dat de omstandigheden tijdens de middagtraining nog slechter waren dan vanochtend.

De combinatie van een doorweekte baan en het aantal beschikbare regenbanden en intermediates, zorgde er voor dat pas toen de regen afnam de coureurs de auto’s de baan opstuurden. Kobayashi was lange tijd het snelst, maar werd uiteindelijk afgetroefd door Hamilton.

Bekijk hier de volledige uitslag