Lewis Hamilton is ook in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada bovenaan geëindigd. Max Verstappen legde net als ’s morgens beslag op de vierde plek.

Met zijn op ultrasofts gereden snelste tijd van 1:14,212 was Hamilton ruim een halve seconde sneller dan in de ochtendtraining. Dat hij in de slotchicane meerdere keren rechtdoor schoot, deed daar niets aan af. Bijna drie tienden achter Hamilton ging Ferrari-coureur Sebastian Vettel er met de tweede plaats vandoor. Nico Rosberg was op een halve seconde derde.

Aan het begin van de trainingssessie leek het er even op alsof Max Verstappen aanspraak zou kunnen maken op P1. Direct in zijn eerste vliegende ronde reed de Nederlander de snelste tijd. Het duurde echter niet lang voor hij die weer kwijt was. Uiteindelijk reed Verstappen zijn Red Bull op ultrasofts naar de vierde tijd in 1:15,156, vier tienden sneller dan in de eerste vrije training.

Millimeters
Daniel Ricciardo moest het opnieuw afleggen tegen zijn achttienjarige teamgenoot. Hij werd vijfde. Dit keer was het verschil met Verstappen miniem: slechts twaalf honderdsten. Achter Ricciardo reden Valtteri Bottas en Jenson Button precies dezelfde rondetijd. Kimi Räikkönen, Nico Hülkenberg en Carlos Sainz maakten de top tien compleet.

Schade veroorzaakten de coureurs niet tijdens de tweede vrije training. Al hadden sommigen een hachelijk moment in de laatste bocht, toen ze de berichte ‘Wall of Champions’ op millimeters misten. Onder meer bij Max Verstappen, Fernando Alonso en Carlos Sainz ging het maar net goed.