Sebastian Vettel en Mark Webber voeren in de tweede vrije training het veld aan. De Duitser is het snelst, op slechts 0,032 seconde van zijn teamgenoot.

Na iets meer dan veertig minuten training valt de Sauber van Sergio Pérez stil. De Mexicaan heeft even daarvoor over de boordradio melding gemaakt van een probleem met zijn DRS, maar nu is ook de dynamo kapot. Het team krijgt de auto redelijk snel terug in de garage en gaat aan het werk, maar hoewel Pérez zich tegen het eind van de training nog wel klaarmaakt voor een tweede poging, wordt hij kort daarna verzocht weer uit te stappen. Zijn teller blijft staan op elf ronden.

Veel incidenten zijn er niet, behoudens wat onschuldige slippertjes, een spin van Bruno Senna en een lekke band voor Vitaly Petrov. De Rus eindigt de training op bijna anderhalve seconde achterstand van zijn teamgenoot Heikki Kovalainen.

Fernando Alonso, vanmorgen nog lange tijd het snelst, komt tot de derde tijd, op 0,3 seconde van Vettel, terwijl Lewis Hamilton na zijn eerste plaats in de ochtendsessie nu slechts de achtste tijd realiseert.

 

Bekijk hier de volledige uitslag