Nadat Lewis Hamilton de snelste was in de ochtendsessie, houdt Nico Rosberg ’s middags de eer hoog voor Mercedes. Hij blijft Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel nipt voor. Hamilton is vierde, voor Fernando Alonso en Felipe Massa. Tien man blijven binnen een seconde van Rosberg.

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Maleisië begint zonder Pastor Maldonado, want zijn Lotus staat nog in de steigers in de garage, zonder motor en versnellingsbak. Kamui Kobayashi hoeft zich eveneens niet om te kleden, want de Caterham-monteurs slagen er niet in zijn auto op tijd aan de praat te krijgen. Bij teamgenoot Marcus Ericsson gaat het beter. De Zweedse debutant reed in de eerste vrije training de meeste ronden van iedereen en kan ook ’s middags zijn programma afwerken. Snelheid heeft Caterham echter nog niet te pakken, Ericsson klaagt over onderstuur in de snellere bochten en beschikt niet over het volledige vermogen van zijn Renault-motor. 

De andere Lotus-coureur Romain Grosjean kan wel meteen de baan op en voltooid zowaar enkele ronden. Dat lukt Max Chilton niet. Hij verliest de controle over de achterkant van zijn Marussia en belandt in een ongemakkelijke positie naast de baan en moet worden weggesleept. Het duurt veertig minuten voordat hij weer de baan op kan. Jean-Eric Vergne draait in de laatste bocht ook iets verder door dan de bedoeling was, maar kan zijn weg vervolgen. Nico Hülkenberg gaat op dezelfde plek te wijd en banjert door de grindbak naar de pitstraat.  

Na bijna tien ronden te hebben afgelegd, wordt Grosjean dan toch weer door pech getroffen. Zijn Lotus blijft in een versnelling steken en hij kan zich weer opmaken voor een langdurige onderhoudsbeurt. Na een uur komt Grosjean terug op de baan, maar opnieuw is het een kort optreden. Na vijf ronden valt zijn Lotus stil. Hij heeft inmiddels zo veel ervaring dat hij de marshals kan uitleggen hoe ze de auto het best kunnen verankeren.  

Williams heeft zich inmiddels bovenaan de tijdentabel genesteld, met Valtteri Bottas drie duizendsten voor Felipe Massa. Beiden worden echter afgetroefd door Fernando Alonso en Lewis Hamilton, die ook nauwelijks iets op elkaar toegeven. Massa pakt de snelste tijd terug, maar zijn vreugde is van korte duur, want de Mercedes-coureurs duiken er direct onderdoor.

Rosberg is ruim een tiende sneller dan Hamilton. Kimi Räikkönen splitst de Mercedessen, terwijl Fernando Alonso daarachter aansluit. Even later meldt ook Sebastian Vettel zich weer vooraan, op de derde plaats. Wanneer iedereen zich vervolgens richt op de langere runs, verandert er niets meer aan de rangorde. Daniel Ricciardo hobbelt nog even door het grind en gras, maar sluit de sessie af op de zevende plaats.