Lewis Hamilton heeft de snelste tijd gereden in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Rusland. De Mercedes-coureur bleef teamgenoot Nico Rosberg maar net voor. Max Verstappen werd zevende.

Rosberg voerde de tijdenlijst lang aan, maar vlak voor de zwart-wit-geblokte vlag uitging, stuurde Hamilton zijn W-07 in 1:36,403 over het Sochi International Circuit. Daarmee dook hij ruim een seconde onder de door hemzelf gereden snelste dagtijd van vrijdag.

Helemaal probleemloos was de weg naar de plaatsen en twee niet voor het Mercedes-duo. Hamilton en Rosberg schoten allebei rechtdoor in bocht dertien. Daar waren ze niet de enige in, want onder meer Sergio Pérez en Romain Grosjean gingen ook op die plek van de baan af.

Verstappen voor Sainz

Op een wat wijd genomen bocht in zijn eerste ronde, bleven Max Verstappen dergelijke uitstapjes bespaard. Het leek er desondanks lange tijd op dat stalgenoot Carlos Sainz hem evenals op vrijdag te snel af zou zijn. Pas toen de vlag al was gevallen, veranderde dat: Verstappen liet de zevende tijd noteren, vier tienden van een seconde voor Sainz. Die werd negende.

Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen besloten de training ruim achter de Mercedessen op respectievelijk de derde en vierde plaats, gevolgd door Williams-tweetal Felipe Massa en Valtteri Bottas. Jenson Button liet met de achtste plek zien dat Q3 voor McLaren tot de mogelijkheden behoort.