Nico Rosberg heeft de snelste tijd genoteerd in de derde vrije training voor de Grand Prix van Hongarije. Max Verstappen eindigde op slechts twee duizendsten op de tweede plaats.

Daniel Ricciardo heeft in de beginfase even de snelste tijd in handen, maar moet dan toch Nico Rosberg voor zich dulden. Het verschil is echter slechts twee tienden, aanzienlijk minder dan gisteren toen de Red Bulls nog meer dan een halve seconde moesten toegeven. Tegen die achterstand kijkt Lewis Hamilton nu aan, met Kimi Räikkönen vlak achter zich.

In zijn volgende run vergroot Rosberg de marge met nog eens twee tienden. Bij Hamilton loopt het allemaal nog niet zo lekker. Na zich eerder in de sessie al een keer verremd te hebben, glijdt hij opnieuw even van zijn lijn. Het gebeurt op lage snelheid, dus hij loopt geen gevaar om zoals in de tweede training van de baan te spinnen.

Halverwege de sessie mengt ook Max Verstappen zich in de strijd. Hij pakt de derde plaats, maar wel weer op drie tienden van Ricciardo. Beide coureurs verbeteren hun tijd in de volgende snelle ronde, maar het onderlinge verschil blijft gehandhaafd. Ricciardo komt weer binnen twee tienden van Rosberg, Verstappen is iets minder dan een halve seconden langzamer dan de Mercedes.

Ook de Ferrari’s verbeteren zich en verdringen Hamilton naar de zesde plaats. Räikkönen nestelt zich tussen de Red Bulls, Vettel blijft achter Verstappen.

In de laatste tien minuten duikt Rosberg weer een kwart tel onder zijn eigen toptijd. Hamilton blijft op een halve seconde steken, net achter Ricciardo en net voor Räikkönen. Max Verstappen komt wel in de buurt van Rosberg. Hij is slechts twee duizendsten van een seconde langzamer dan de kampioenschapsleider.