Volgens Mark Webber heeft Red Bull zich voor Valencia vooral ten doel gesteld de posities in de beide kampioenschappen te verbeteren. Aan concrete voorspellingen waagt hij zich verder niet.

“Ons voornaamste doel voor het raceweekend in Valencia is om onze plaatsen in de beide kampioenschappen te verbeteren”, vertelt Webber in zijn vooruitblik op de Grand Prix van Europa.

“Het team wil haar voorsprong bij de constructeurs namelijk vergroten, terwijl ikzelf terrein wil goedmaken bij de coureurs”, zegt de Australiër, die vierde staat in de tussenstand en negen punten minder heeft gescoord dan koploper Lewis Hamilton.

Webbers teamgenoot Sebastian Vettel staat overigens derde in het WK, op drie punten van Hamilton. Dankzij hun gezamenlijke scores gaat Red Bull echter wel aan kop bij de constructeurs, waar het een voorsprong van 31 punten heeft op McLaren.

Wat het aanstaande raceweekend betreft, durft Webber echter niet te zeggen of zijn team sterk genoeg zal zijn om mee te doen om de zege. “Aangezien we dit jaar al zeven verschillende winnaars in zeven races hebben gezien en er ook al veel verschillende coureurs op het podium hebben gestaan, is heel moeilijk om in te schatten hoe competitief we in race acht zullen zijn”, verklaart hij.

Teamgenoot Vettel houdt zich in zijn preview op de Europese Grand Prix vooral bezig met hoe moeilijk het is om in te halen op het Valencia Street Circuit: “Passeren is er niet onmogelijk, maar wel heel moeilijk en riskant”, vertelt hij.

“Je hebt als je vlak achter iemand rijdt namelijk altijd last van de rij-wind die van de auto voor je af komt, maar aangezien er in Valencia zulke hoge muren om het circuit heen staan, ondervind je ook veel hinder van die ’turbulentie’ als je verder achter iemand zit. Dit zorgt ervoor dat het moeilijk is om grip te vinden en dat betekent weer dat je vaker van het gas af moet”, aldus Vettel, die er dus voor zal willen zorgen dat hij niet in een situatie terechtkomt waarin hij veel moet inhalen.