Bij het begin van een nieuw jaar begint ook het aftellen naar de start van het nieuwe Formule 1-seizoen. Nog tweeënhalve maand te gaan.

Ik geef eerlijk toe dat ik aan het eind van een lang seizoen toch wel snak naar de winterstop. Zeker als de titelstrijd al vroeg is beslist en de slotrace in Abu Dhabi toch meer een verplicht nummer is dan een spektakelstuk. Maar als de pauze eenmaal is begonnen, kan die eigenlijk niet snel genoeg voorbij zijn.

Bij het vallen van de laatste zwart-witgeblokte vlag zit het seizoen er voor ons overigens nog niet helemaal op. Dit jaar maakten we niet alleen het vertrouwde Jaaroverzicht, maar blikten we ook uitgebreid terug op het debuutseizoen van Max Verstappen. Toen ook die 132 pagina’s bij de drukker waren aangeleverd, leek het een eeuwigheid geleden dat we 2015 begonnen met een dubbeldik nummer ter ere van ons twintigjarig jubileum.

Hopelijk brengt 2016 weer veel mooie momenten. 

Hopelijk brengt 2016 weer net zo veel mooie momenten als afgelopen jaar, zoals dit gezellige onderonsje met Carmen Jorda in Bahrein.

Tijdens de kerstperiode kunnen we even op adem komen, maar zodra de feestdagen voorbij zijn en het nieuwe jaar is ingeluid, begint het direct weer te kriebelen. Natuurlijk is er voor het seizoen begint genoeg te doen – een nieuwe website lanceren, beginnen met twitteren (@EelcoF1nl), planningen maken, reizen boeken, visumaanvragen opsturen en natuurlijk verhalen schrijven voor de winternummers, schoolagenda en Preview Special – maar het echte werk begint pas weer als de motoren worden gestart.

Gelukkig zijn er tussendoor een paar wintertests om alvast warm te draaien. Dit jaar staan er 21 Grands Prix op de kalender, meer dan ooit. Voor ons is dat niet zo’n probleem, alleen maar meer om over te schrijven en wij kunnen de races keurig verdelen onder de verslaggevers. Met de coureurs hoef je eveneens weinig medelijden te hebben, die vermaken zich ook wel op en naast de baan.

Ik kan me wel voorstellen dat voor veel medewerkers in de paddock toch de limiet is bereikt. Vrijwel het hele jaar van huis zijn en de klok rondwerken eist natuurlijk zijn tol. Toch vermoed ik dat de meesten van hen inmiddels ook alweer reikhalzend uitkijken om in het vliegtuig naar Australië te stappen. Zo verslavend is de Formule 1 nu eenmaal.

Minder dan 75 dagen te gaan tot de start van de Grand Prix van Australië 2016.

Over minder dan 75 dagen barst het Formule 1-geweld weer los met de Grand Prix van Australië.