McLaren-teambaas Martin Whitmarsh vindt dat zijn coureur Lewis Hamilton het verdient om de race in Monaco te winnen en weet dat het aan het team is om Hamilton een auto te geven die daartoe in staat is.

“Lewis verdient het om in Monaco te winnen, daar bestaat voor mij geen twijfel over”, vertelt Whitmarsh aan Autosport, daarbij doelend op Hamiltons goede vorm in de kwalificatie dit jaar en de pech die de McLaren-rijder op zondag van overwinning heeft afgehouden.

Hamilton heeft dit seizoen namelijk drie derde plaatsen en twee achtste plekken verzameld, terwijl hij vier races van de eerste rij is begonnen. Slechte pitstops een gridstraf en een diskwalificatie in de kwalificatie zaten de Engelsman echter dwars, waardoor hij zijn snelheid nog niet in – volgens Whitmarsh verdiende – klinkende resultaten heeft kunnen omzetten.

“We moeten hard werken om ervoor te zorgen dat we Lewis in Monaco van een goede auto kunnen voorzien en als team bovendien geen fouten maken”, stelt Whitmarsh aldus.

“We moeten ervoor zorgen dat Lewis naar zijn mogelijkheden kan presteren op een circuit waarin hij eerder in de Formule 3, GP2 en in de Formule 1 al heeft gewonnen”, benadrukt de teambaas, waarna hij het voorbehoud maakt dat het racen dit jaar erg onvoorspelbaar is: “We hebben in vijf races tijd vijf verschillende winnaars gezien die voor vijf verschillende teams rijden. Het is daardoor praktisch onmogelijk om voorspellingen te doen, maar ik hoop uiteraard dat wij erin slagen in Monaco te winnen.”

Foto: Lewis Hamilton na het winnen van de Grand Prix van Monaco van 2008. Rechts zijn vorige teambaas Ron Dennis, de voorganger van Whitmarsh.