Slechts twee duizendsten van een seconde scheidden Williams-rijders Valtteri Bottas en Felipe Massa tijdens de kwalificatie in Bahrein. Beide coureurs zijn blij met hun startplek in de top tien.

Bottas was zijn teamgenoot nipt te snel af op het Bahrain International Circuit, en start zondag op de zesde plaats. Red Bull-coureur Daniel Ricciardo start voor hem. “We moeten een manier vinden om hem voorbij te komen”, zegt Bottas. “Maar wij hebben meer topsnelheid, dus dat moet kunnen.”

“Het was een goede kwalificatie, we hebben er alles uitgehaald”, vervolgt de Fin. “We hebben een sterke uitgangspositie. Het doel is om de race in de top vijf te eindigen. Dat lijkt me goed mogelijk. Ik hoop dat we met beide auto’s veel punten kunnen scoren.”

Nieuw voorvleugel

Op Felipe Massa’s FW38 prijkte ’s morgens tijdens de vrije training een nieuw model voorvleugel. Die werkte nog niet helemaal naar behoren, maar het team besloot de vleugel desondanks ook tijdens de kwalificatie te gebruiken. “We reden een betere tijd, maar hebben nog wel wat tijd nodig om de vleugel beter te begrijpen”, zegt Massa.

De race zou wel eens hectisch kunnen worden, verwacht Massa. “Eén Red Bull zit voor ons, en eentje achter. Net als de Toro Rosso’s en de andere teams waarmee we in gevecht zijn. Het zal dus wel een moeilijke race worden.”