Valtteri Bottas en Felipe Massa zijn niet helemaal gelukkig met het verloop van hun vrije trainingen. Het tweetal had verwacht wat verder naar voren te staan.

Bottas en Massa begonnen de dag met de dertiende respectievelijk veertiende tijd, waarna ze er in de middag in slaagden op te klimmen naar de zevende en tiende plaats. Desondanks is met name Massa niet tevreden.

“Het was bepaald geen fantastische dag. We komen snelheid tekort en ik moet zeggen dat ik er persoonlijk meer van had verwacht, ook is al het maar vrijdag. We werken er echter hard aan ons te verbeteren. Laten we afwachten hoe we het morgen doen in vergelijking met de anderen.”

Hoewel ook Bottas erkent dat er nog wel wat winst te pakken valt, ziet hij ook dat het team gedurende de dag stappen heeft gemaakt: “Er valt nog genoeg te verbeteren, maar de auto waarover we in de tweede vrije training beschikten, voelde al beter aan dan die van de eerste vrije training.”

“Met name op bandengebied moeten we nog begrijpen hoe we er het maximale uit kunnen halen, maar het is ook al even geleden dat we de combinatie van medium en zachte banden hebben gebruikt. Zo hebben we op op de zachte banden nog wat meer last van slijtage dan ons lief is. Het gat naar de top is bovendien wat groter dan verwacht, dus hopelijk zitten we morgen wat dichter bij het vuur.”