Het was niet supergoed wat Williams vandaag liet zien, maar ook niet superslecht. De Williams-coureurs opereren op het randje van de top tien en zijn daar vooralsnog tevreden mee.

Valtteri Bottas noteerde de twaalfde tijd in de middagsessie en de achtste tijd in de avondsessie. Die progressie laat zich volgens de Fin verklaren door het feit dat zijn bolide in de koelere avonduren en met minder wind beter aanvoelde.

“En dat is maar goed ook, want de race wordt immers onder vergelijkbare omstandigheden verreden als de tweede vrije training. Ik zal niet zeggen dat we ons niet meer kunnen verbeteren, maar de constante rondetijden die we tijdens de lange runs op de medium banden wisten te rijden, stemmen ons hoopvol.”

Massa
Felipe Massa wist zich in tegenstelling tot zijn teamgenoot niet te verbeteren in de tweede vrije training. De Braziliaan klokte twee keer de tiende tijd. “Het was een normale vrijdag voor ons”, vertelt hij. “We hebben gekeken naar de balans van de auto op de diverse compounds en we reden enkele positieve lange runs.”

Naar verluidt zal Williams op zaterdag aantreden met enkele nieuwe onderdelen, waaronder een nieuwe neus. Daar is echter nog maar één exemplaar van klaar en die zou dan op de auto van de Braziliaan worden gemonteerd, omdat hij hoger genoteerd staat in het klassement.