Valtteri Bottas en Felipe Massa hebben het naar hun zin op Monza. Niet zo vreemd, aangezien zij ongeveer de enigen zijn die het tempo van Mercedes een beetje bij kunnen houden. Bottas en Massa starten morgen in Italië als derde en vierde.

Dat zijn precies de plaatsen die Williams de hele kwalificatie bezette. Uiteindelijk was Bottas Massa net te snel af. Het verschil in de derde kwalificatie bedroeg ruim anderhalve tiende. Bottas was een halve seconde langzamer dan polezitter Lewis Hamilton.

“Hopelijk kunnen we morgen de strijd met Mercedes aangaan”, vertelt de Fin in de persconferentie na afloop van de kwalificatie. “Zowel gisteren als vandaag was Mercedes net iets sneller dan wij. We zijn ietsje langzamer. Morgen gaat het hopelijk beter. Er ligt in ieder geval een goede race voor ons in het verschiet.”

Voor de camera’s van de BBC toont ook Massa zich tevreden. “Dit was een goede kwalificatie”, stelt de Braziliaan. “Daar mogen we blij mee zijn. Het ging vandaag gewoon goed: we waren snel. Het is fijn als je vooraan start, want hierdoor boeken we morgen hopelijk daarom een goed resultaat.”

“Morgen weten we meer. We gaan er alles aan doen om het podium te eindigen. Een makkelijke race zal het alleen niet worden. We hopen gewoon op een goed resultaat.”