Williams is de aansluiting met Mercedes en Ferrari aan het verliezen en moet steeds meer achterom kijken, om teams als Toro Rosso, Force India en McLaren van zich af te houden. Valtteri Bottas neemt genoegen met de zesde startplaats, terwijl Felipe Massa baalt van het missen van Q3. 

“Het was absoluut geen goede kwalificatie voor mij”, stelt Massa, die op de twaalfde startplaats bleef steken. “Ik kreeg de achterbanden niet goed aan de praat. Het is niet de eerste keer dat we hier last van hebben, maar het verbaasde me wel een beetje dat het hier opnieuw het geval was. Hopelijk werkt de afstelling beter in de race.”

Bottas noteerde de zevende tijd in de kwalificatie, maar start als zesde omdat Sebastian Vettel vijf plaatsen is teruggezet vanwege een versnellingsbakwissel. “Ik heb het maximale uit de auto gehaald en dat is altijd een goed gevoel voor een coureur”, stelt Bottas. “Maar ik had gehoopt dichter bij de koplopers te zitten. Morgen is een nieuwe dag en dan speelt het weer mogelijk ook een rol. Als de banden beter werken voor ons dan in Oostenrijk, kan het nog een goede race worden.”