Williams is de tweede helft van het seizoen in Spa-Francorchamps goed begonnen: Rubens Barrichello kwalificeerde zich als zevende, Nico Hülkenberg als negende.

Zo staan er opnieuw twee Williams-coureurs bij de snelste tien. Dat was dit voorjaar lang niet altijd het geval, maar het team heeft zich weten te verbeteren. Ook lijkt Hülkenberg steeds volwassener te worden. Hij bleef onder lastige omstandigheden foutloos.

Tijdens de drie sessies in België zaten Barrichello en Hülkenberg er telkens goed bij en een positie in de toptien vormde voor beiden de beloning. “Het team heeft het écht heel erg goed gedaan, want er werden enkele goede ideeën aangevoerd om de afstelling te verbeteren”, toonde Barrichello zich tevreden.

“De afstelling van mijn auto was ineens een stuk fijner in de kwalificatie en dit heeft me geholpen zevende te worden”, vervolgt de Braziliaan. “Ik ben hartstikke blij met dit resultaat omdat ik dit weekend vier dat ik mijn driehonderdste race rijd en mijn familie hier aanwezig is.”

“Deze uitkomst is zeker niet slecht”, vindt ook Hülkenberg. “Misschien was er zelfs meer mogelijk als ik mijn snelle ronde niet op reeds gebruikte banden had hoeven rijden. Ik verwacht morgen opnieuw regen en ik voel me er best rustig onder. We zien het wel. Ik hoop punten te scoren.”