De Williamsen stonden er op de eerste dag in Rusland redelijk goed bij. Bottas en Massa zien het weekend dan ook met vertrouwen tegemoet.

Williams had zichzelf flink wat huiswerk gegeven. Er moesten nieuwe aerodynamische onderdelen getest worden, evenals verschillende configuraties van de wielophangingen. Daarnaast stond ook gebruikelijke uitproberen van de banden en diverse afstellingen op het programma.

Valtteri Bottas deed dat allemaal naar behoren en vond zijn naam in de tijdenlijsten terug op de zevende en zesde plaats in respectievelijk de ochtend en de middag. Volgens de Fin ziet het er goed uit: “De nieuwe onderdelen lijken te doen wat ze moeten doen.”

“Vanavond zullen we ons nog bezighouden met de vraag ‘wat te doen met de banden?’, en hopelijk kunnen we nog iets meer uit de korte runs halen. Onze lange runs zien er wat beter uit, maar ook daar zit nog wat rek in. Ik heb goede hoop dat we het dit weekend goed kunnen gaan doen.”

Massa
Teamgenoot Felipe Massa reed zijn Williams naar de vijfde en negende tijd in VT1 en VT2. De Braziliaan spreekt het vermoeden uit dat de baan in Sotsji de auto beter ligt dan eerdere circuits: “Zowel de lange als de korte runs gingen heel goed, maar of dat zich later in het weekend ook vertaalt naar een goed resultaat, moeten we afwachten. Aan onze inzet zal het niet liggen.”