Williams streeft ernaar in 2012 weer een constante factor te zijn in de toptien van de kwalificaties en races. Dat zegt teammanager Mark Gillan tegen Sky Sports News.

 

“We hadden een zwak seizoen in 2011”, aldus Gillan. “Voor dit jaar is ons doel om constant in de toptien te zitten en dus telkens punten te scoren. Ik heb er vertrouwen in. Het zal niet gemakkelijk zijn het tij te keren, maar de voortekenen zijn goed. We zijn absoluut in staat de uitdaging aan te gaan.”

 

Naast een herstructurering van de technische staf, waarbij drie man de taken van voormalig technisch directeur Sam Michael verdeelden, is ook de rijdersbezetting ingrijpend veranderd. Ervaren rot Rubens Barrichello werd bedankt voor bewezen diensten en vervangen door zijn landgenoot Bruno Senna.

 

Pastor Maldonado gaat zijn tweede seizoen voor Williams in en is zich ervan bewust dat hij samen met Senna het team vooruit moet helpen. “Ik ken Bruno al lang, dus dat wordt interessant”, zegt de Venezolaan. “Hij is ook een jonge coureur, dus ik denk dat de motivatie groot zal zijn. We moeten samenwerken om de auto te ontwikkelen en ons te verbeteren.”