Na het echec van Barcelona, waar Lewis Hamilton en Nico Rosberg elkaar uitschakelden, dient Mercedes volgens teambaas Toto Wolff hard terug te slaan in Monaco.

Formula One World Championship 2016, Round 5, Spanish Grand Prix, Barcelona, Spain, Sunday 15 May 2016 - Toto Wolff (GER) Mercedes AMG F1 Shareholder and Executive Director on the grid.

Wolff had het een en ander te overpeinzen in Spanje.

Dit ook omdat in de Grand Prix van Spanje wel duidelijk is geworden dat niet alleen Ferrari maar ook Red Bull een geduchte tegenstander is, zo stipt Wolff aan in zijn vooruitblik. “Dat Red Bull Ferrari daar versloeg, heeft duidelijk gemaakt dat het gevaar uit meerdere hoeken komt”, meldt de Oostenrijker.

“We kunnen het ons dus niet veroorloven steken te laten vallen. We moeten als team verenigd blijven, de schouders eronder zetten en hard terugslaan tijdens het weekend in Monaco”, verklaart Wolff, die natuurlijk over ‘verenigd blijven’ rept omdat Hamilton en Rosberg met elkaar botsten in Barcelona.

Volgens Wolff is dat inmiddels echter uitgesproken. “We waren heel teleurgesteld na de race, maar de coureurs weten hoe het hier werkt. Het team geeft ze het best mogelijke materiaal en zij moeten daar het beste uit halen. Als wij ze daarbij in de steek laten bieden we onze excuses aan, en andersom geldt hetzelfde.”

“Dat is een hele normale gang van zaken. We verwerken onze teleurstellingen gezamenlijk en kijken vervolgens weer vooruit”, zegt de teambaas wiens coureurs dat nu dan ook doen: “Barcelona is een gesloten boek”, benadrukt Hamilton, terwijl Rosberg beklemtoont dat ‘alles uitgesproken is en nu tot het verleden behoort’.

Voor komend weekend heeft Hamilton ondertussen ‘maar één resultaat in gedachten’. Hij doelt daarmee uiteraard op de zege, die de laatste drie jaar juist telkens naar Rosberg ging.

Diezelfde Rosberg wil natuurlijk voor vier op een rij gaan. De kampioenschapsleider onderschat de tegenstand van Hamilton, Ferrari en Red Bull daarbij niet: “Maar ik voel me top, dus ik ben klaar voor de strijd.”