Vooralsnog gaat alles goed tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat het onvermijdelijk is dat er ‘op een dag’ een moeilijke situatie tussen de twee zal ontstaan.

“Lewis en Nico zetten elkaar al sinds het begin van hun gezamenlijke tijd bij Mercedes onder druk. Er is sprake van grote rivaliteit tussen Lewis en Nico, maar omdat ze elkaar al zo lang kennen (sinds hun tijd in de karts, red.) hebben ze een open en eerlijke relatie met elkaar, en dat maakt het een stuk makkelijker”, vertelt Wolff aan Autosport.

“Dat gezegd hebbende, betekent het feit dat ze een goede verstandhouding hebben echter nog niet dat ze onderling niet enorm competitief met elkaar zijn en er alles aan zullen doen om elkaar te verslaan”, weet de Oostenrijker.

Mercedes heeft de twee daarom ook op het hart gedrukt dat het team(belang) voorop staat, zeker nadat het vorig jaar al een keer bijna mis ging. “We waren toen competitiever dan verwacht in Maleisië en we hebben de situatie tussen Lewis en Nico toen niet goed gemanaged“, erkent Wolff, die doelt op de teamorder die Mercedes toen uitvaardigde om de snellere Rosberg achter Hamilton te houden.

“We hebben sindsdien flink wat tijd met elkaar om de tafel gezeten om te bespreken hoe we voortaan in dat soort situaties zullen handelen, waarbij we duidelijk hebben gemaakt dat het belang van Mercedes voorop staat.”

“Maar”, zo verwacht Wolff. “Er zal een dag komen waarop alles wat we besproken hebben niet meer dan gepraat is, en we door de competitiviteit van de jongens met controverse te maken krijgen en we de situatie zullen moeten zien te managen”, beseft de Mercedes-teambaas.