KLIK EN WIN! F1 2014

Het seizoen zit er bijna op, maar met F1 2014 kun je gewoon opnieuw beginnen. Formule 1 mag twee exemplaren voor Xbox 360 en twee exemplaren voor de Playstation3 weggeven. Vul snel onderstaand formulier in!  

Ook in het spel is Mercedes het te kloppen team, maar de kansen voor de andere teams zijn gelukkig wel wat groter. De moeilijkheid is dusdanig in te stellen dat voor iedere speler, van beginner tot doorgewinterde gamer, een uitdagend niveau gevonden kon worden. Al is de F1-reeks van Codemasters uiteraard geen volwaardige simulator.

De versie van 2014 is zelfs laagdrempeliger dan ooit. Banden- en brandstofmanagement zijn geen belangrijke factor. Het rubber slijt minder snel en hoewel de brandstoftoevoer kan worden aangepast, zijn er geen uitgebreide data-analyses en wiskundig inzicht nodig om tot een succesvolle strategie te komen.

Wie al vertrouwd is met de eerdere edities en hoopt op een grote sprong voorwaarts, doet er waarschijnlijk goed aan nog even te wachten tot volgend jaar. Dan verschijnt de game voor de nieuwe generatie Xbox (One) en Playstation (PS4) en dan pakt Codemasters groots uit met sterk verbeterde graphics en racebeleving. Maar tot het zo ver is, valt er nog genoeg te beleven op de virtuele circuits, waaronder nu ook het Sochi Autodrom en de Red Bull Ring.

Lees hier de volledige recensie.