Hoewel het huidige contract nog tot en met 2016 doorliep, heeft de organisatie van de Grand Prix van Abu Dhabi een nieuwe, langere verbintenis gesloten om de Formule 1 te mogen blijven ontvangen.

De Grand Prix is een belangrijk evenement voor de sportbeleving en het toerisme in Abu Dhabi. Jaarlijks komen zo’n 125.000 toeschouwers op de race af, de helft daarvan zijn lokale fans, de overigen komen uit meer dan 120 verschillende landen.

“De race op het Yas Marina Circuit heeft Abu Dhabi en de Verenigde Arabische Emiraten bovendien bij miljoenen televisiekijkers op de kaart gezet”, verklaart Khaldoon Khalida Al Mubarak, voorzitter van het organisatiecomité. “We streven ernaar het evenement elk jaar te verbeteren en kijken ernaar uit de komende jaren nog interessantere races te bieden.”

Bernie Ecclestone stelt dat Abu Dhabi een van de pioniers is van de moderne Formule 1. Hij prijst met name de faciliteiten op het Yas Island, dat niet alleen het circuit herbergt, maar ook luxe hotels, een golfbaan, jachthaven, pretparken en winkelcentrum.

“Toen het Yas Marina Circuit werd geopend zei ik al dat het wellicht op een dag zou worden geëvenaard, maar niet overtroffen”, aldus Ecclestone. “Het eiland blijft zich transformeren. We hebben hier een geweldige partner gevonden.”

De Grand Prix van Abu Dhabi werd in 2009 aan de kalender toegevoegd. Het is niet bekend hoe lang de nieuwe verbintenis doorloopt. De organisatie geeft alleen prijs dat het om een ‘meerjarig contract’ gaat.