Michael Schumacher werd tijdens de kwalificatie in Sjanghai opnieuw geplaagd door problemen met zijn verstelbare achtervleugel. Dit kostte hem tijd tijdens het aanremmen van bocht veertien.

Dat neemt niet weg dat het verschil met teamgenoot Nico Rosberg onverminderd groot was. Waar Rosberg zijn auto naar de vierde startplaats stuurde, kwam Schumacher niet verder dan de grijze middenmoot na zijn uitschakeling in Q2.

“Dit is hartstikke zonde omdat Nico aantoont dat we als team een stap voorwaarts hebben gezet. Ik reed in Q2 geen goede ronde en nadien bleek mijn achtervleugel niet goed te functioneren”, verklaart Schumacher.

Doordat zijn achtervleugel niet correct functioneerde, verloor de zevenvoudig kampioen veel tijd onder het aanremmen voor bocht veertien. “Hopelijk kan ik met een goede start gelijk wat terrein goedmaken”, houdt Schumacher de moed erin.

“Ik vind het jammer voor Michael dat hij niet kon tonen waartoe hij in staat is”, neemt teambaas Ross Brawn het voor zijn coureur op. “Eerst zat de rode vlag hem al dwars en daarna functioneerde zijn achtervleugel niet, uitgerekend in zijn snelle ronde.”