Jaime Alguersuari heeft voor eigen publiek in Valencia een puike prestatie geleverd door als achtste te finishen. De Spanjaard hield na een sterke race vier WK-punten over aan de Europese Grand Prix.

De Toro Rosso-coureur stelde in de kwalificatie nog teleur door met de drie kleine teams al na Q1 af te haken, maar kwam in de race beter voor de dag. Alguersuari stelde zijn eerste pitstop lang uit en rukte op naar voren om daar niet meer te verdwijnen.

“Ik ben hartstikke blij met dit resultaat omdat het aantoonde dat het een goed idee was om mijn auto puur voor de race af te stellen”, wijst Alguersuari op zijn teleurstellende kwalificatie. “Daarnaast heb ik er nog steeds moeite mee om het uiterste uit mijn banden te persen over één ronde.”

De 21-jarige coureur is erg opgelucht omdat hij een zeer goed gevoel aan de race overhoudt. “Het rijden van een constant tempo gaf de doorslag, maar dit was pas de eerste keer dit seizoen dat de auto de gehele race zó goed voelde. Ik ben echt hartstikke blij.”

“Al moet ik ook het team bedanken voor de updates die werden meegebracht, anders had ik niet zo goed kunnen presteren”, vervolgt Alguersuari, die ruim voor teammaat Sébastien Buemi finishte. De Zwitser werd dertiende.

“Mijn eerste deel van de race was zeer goed: ik was snel weg bij de start en kon andere auto’s passeren, maar toen de banden eenmaal begonnen te slijten, verloor ik snelheid”, aldus Buemi. “Ik wist mijn tempo niet meer terug te vinden en zakte steeds verder weg. Dat stelt me teleur.”