Ferrari en Fernando Alonso willen de strijd aangaan met Red Bull en Sebastian Vettel, maar dat bleek uit weinig tijdens de kwalificatie op de Nürburgring. Toch is Alonso niet ontevreden met plek vier.

De Spanjaard meldt na het formeren van de grid dat het resultaat voor hem weinig verrassend is. Hij had wel verwacht enkele tienden te moeten toegeven op de Red Bulls. Alonso rekende er echter niet op dat Lewis Hamilton zou verrassen.

“Ik denk dat het een redelijke sessie voor ons was. We gaven vrijdag al aan dat we twee tot vier tienden tekort zouden komen op de Red Bulls en dat klopt ook wel. Hamilton deed het goed, complimenten voor hem”, aldus Alonso na de kwalificatie.

“Misschien dat McLaren in de eerste twee trainingen een ander programma afwerkte, ik weet het niet. Feit is dat Hamilton als tweede start. Verder is er van verrassingen geen sprake. We gaan op zeker aanvallen morgen. Als het regent, kan er zelfs van alles gebeuren.”

Alonso geeft aan dat Ferrari zich nog steeds aan het verbeteren is en dat de nieuwe onderdelen naar behoren functioneren. De auto voelt steeds beter, zegt hij. “Maar het is natuurlijk niet zo dat onze rivalen alleen maar op de bank hangen en televisie kijken tussen de races. McLaren en Red Bull brengen ook telkens updates mee.”

Aangezien er regen is voorspeld, doet dat er morgen misschien wel helemaal niet toe. “Als er regen valt, denk ik dat we een zeer open race te zien krijgen”, voorspelt Alonso. “Het op temperatuur houden van de banden wordt een punt omdat dit met slicks al moeilijk gaat. Maar dat is voor iedereen gelijk. Het wordt een overlevingstocht als het regent, maar ik moet finishen. Op het podium, bedoel ik dan.”