Voor de vierde keer op rij start Fernando Alonso een Grand Prix in 2011 vanaf de vijfde positie. Op zich geen klassering om vrolijk van te worden, maar de Ferrari-rijder ziet het gat met Red Bull wel slinken.

De weken van de waarheid zijn voor Ferrari niet begonnen met geweldige prestaties, al bedroeg het verschil met de poleposition dit keer ‘slechts’ acht tienden. Drie weken terug in China volgde de Scuderia pas op anderhalve tel.

“Het ging niet slecht. We zijn nog steeds niet in de buurt van de voorste startrij, maar met de nieuwe onderdelen hebben we wel een stap in de goede richting gezet”, denkt Alonso. “Dit pad moeten we blijven volgen, dan komen we er wel.”

Natuurlijk zou de tweevoudig kampioen graag dicht in de buurt van de Red Bulls staan, maar voor hem lijkt er niet veel anders op te zitten dan maximaal presteren onder de gegeven omstandigheden. Zoals wel vaker dit seizoen sluit Alonso een podiumfinish nog niet uit.

“Zo ver is een plek op het podium echt niet van ons verwijderd. Ik lag zelf op koers in Maleisië tot ik de McLaren van Lewis Hamilton raakte en in Sjanghai was het Felipe Massa met iets meer mazzel gelukt. Hopelijk gaat het in Istanbul dan eindelijk gebeuren.”