*

Alonso: ‘Voor Ferrari-begrippen een slecht seizoen’

Kevin van Nunen

Kevin van Nunen

23 juni 2011 17:00

Alonso: ‘Voor Ferrari-begrippen een slecht seizoen’
Formule1

Gezien de standaard die van Ferrari mag worden verwacht, is het team bezig aan een slecht seizoen, meent Fernando Alonso. De Scuderia won in 2011 nog geen race. “Dus zijn we niet goed bezig”, aldus Alonso.

De Spanjaard heeft na slechts zeven Grands Prix al 92 punten achterstand op WK-leider Sebastian Vettel, die vijf van de zeven races won. Alonso erkent dat Ferrari teleurstellend presteert. “De druk bij Ferrari is om iedere race, ieder kampioenschap te winnen. In die zin gaat het slecht”, weet hij.

De beste klassering van Alonso dit seizoen is zijn tweede plaats in Monaco. In Valencia hoopt hij opnieuw op het podium te eindigen. “Meer illusies maak ik me niet, want het is op dit moment hartstikke lastig om races te winnen. Er waren kansen in Monaco en Canada, maar het is moeilijk.”

“De laatste twee races was er voor Ferrari sprake van verbetering en aangezien het circuit in Valencia iets wegheeft van Monaco en Canada, mogen we hoopvol zijn. Maar we mogen niet vergeten dat er ook momenten zijn dat we een seconde tekortkomen ten opzichte van Red Bull.”

Ondanks alles heeft Alonso de hoop op titelwinst nog niet opgegeven, hij blijft strijdvaardig. “Als we onze auto ontwikkelen tot de beste van het veld, kunnen we nog steeds kampioen worden. Er zijn nog genoeg races te verrijden. Alleen wordt het wel moeilijk als we in de kwalificatie niet verder naar voren komen.”

“Dat kan niet wegnemen dat het seizoen nog lang is. Ferrari moet proberen zichzelf per Grand Prix te verbeteren en keer op keer op het podium te staan. Dat is waar we naartoe werken, al is de concurrentie zo zwaar dat het tot nu toe vaker niet lukte dan wel.”

Lees meer over

Ferrari

Gerelateerd