De organisatie van de Grand Prix van Bahrein heeft laten weten dat het de Formule 1 in de ‘nabije toekomst’ hoopt terug te zien. Over een datum wordt echter met geen woord gerept.

Het was de bedoeling dat het seizoen in Manama zou worden afgetrapt, maar dat ging niet door vanwege de onrust in het land. De vele protesten tegen de machthebbers liepen uit de hand en gezien de politieke situatie medio maart was het verrijden van een Grand Prix niet wenselijk.

Men kon niet even doen alsof er niets aan de hand was omdat de Formule 1 zijn seizoen moest beginnen, zo luidde de gedachte. Er werd afgesproken dat er zou worden gezocht naar een nieuwe datum op de kalender.

Of dat lukt is al de vraag, maar ook moet de situatie in Bahrein dusdanig zijn dat de Grand Prix kan worden georganiseerd. De organisatie is er niet in geslaagd voor de deadline van 1 mei te laten weten hoe en wat, ook omdat de onrust nog niet geheel is verdwenen.

“Onze nationale prioriteit is om de problemen van Bahrein op te lossen en er zijn inderdaad stappen in de goede richting gezet. Langzaam maar zeker pakken we de draad van het normale leven weer op”, aldus circuitvoorzitter Zayed Rashid Alzayani, die zich gesteund voelt door de FIA, FOM en Formule 1-fans wereldwijd.

“De Grand Prix van Bahrein moet een feest zijn, want het is een enorme eer om de Formule 1 te mogen ontvangen. We presenteren ons aan de wereld en kijken er naar uit om de Formule 1 – teams, coureurs en fans – in de nabije toekomst te verwelkomen.”

Ecclestone voegt er in dezelfde verklaring aan toe dat hij inderdaad hoopt terug te keren naar Bahrein, al laat hij niet weten of die hoop geldt voor 2011 of 2012.