Rubens Barrichello is van mening dat de nieuwe regels Williams kansen bieden. Voor het Britse team verandert er relatief weinig, terwijl de concurrenten zich moeten aanpassen.

Williams past zijn software-instellingen van de motoren tussen de kwalificatie en races niet aan en is nooit heel diep ingegaan op het concept van de geblazen diffusor. De concurrentie wel, maar dat mag binnenkort niet meer van de FIA.

Barrichello hoopt dat Williams daardoor een stapje dichter bij zijn rivalen komt. “We kloppen op de deur van Q3. Dat is waar we nu staan. Hoger niet, want in de races kunnen we maximaal naar plek acht of negen rijden. Misschien kunnen de veranderingen ons helpen, vertelt hij Autosport.com.

“Ik weet niet precies hoeveel tijd er wordt gewonnen met het veranderen van de software voor de motor tussen kwalificatie en race, maar wij doen er niet aan. Als anderen nadeel hebben van het verbod, gaat het ons op zeker helpen. Wellicht doen we weer volop mee.”

Williams hoopt echter niet alleen te profiteren van beperkingen voor anderen, het wil ook zijn eigen kansen vergroten door aerodynamische updates te introduceren. “Als die onderdelen goed werken, weet ik zeker dat we een stap naar voren zetten. In Valencia en Silverstone krijgen we nieuwe onderdelen, het is best een flink pakket. Dus wie weet wat het ons oplevert.”