Marussia blijft, voor eigen begrippen, een prachtig seizoen draaien. Na een puntenfinish in Monaco behaalt de Russische renstal nu met beide wagens de tweede kwalificatie op Silverstone.

De weergoden hielpen natuurlijk wel een handje, maar Jules Bianchi en Max Chilton deden zelf  vaook alles goed. Gevolg is dat het Marussia-duo in de tweede kwalificatie kwam en daar zelfs als twaalfde en dertiende eindigde. Reden voor – weer – een feestje bij het kleine team.

“Een fantastische dag voor het team. Ik ben blij voor iedereen”, vertelt Bianchi. “Na onze puntenfinish in Monaco is het geweldig dat we nu ons beste kwalificatieresultaat hebben gehaald. Het was niet makkelijk. Dit is een combinatie van een geweldige strategie, de situatie goed inschatten en vervolgens het maximale eruit halen.”

“Het was een gok, maar daar kunnen we het meeste mee bereiken. Ik was zelfs bezig aan een zeer goede run toen er geel kwam door de spin van Gutiérrez. Wie weet wat er dan had gebeurd? Ik ben gewoon heel blij dat we dit hebben behaald in onze thuisrace. Alles is mogelijk vanaf deze startpositie.”

Chilton noteerde een keurige dertiende tijd, maar start door een straf als achttiende. “Ik ben heel blij met deze dertiende plaats, maar als Gutiérrez niet was gespind hadden we nog hoger kunnen eindigen”, vertelt de Engelsman. “Natuurlijk heb ik een positiestraf aan mijn broek, maar daardoor was dit resultaat nog veel gewenster dan anders. We starten nog altijd voor de Caterhams.”