Het mag geen verrassing meer heten wanneer Fernando Alonso fantastisch start. Na de eerste ronde reed de Ferrari-coureur derde, terwijl hij als zevende startte. In het vervolg maakte de tweevoudig wereldkampioen nog een plaatsje goed.

Maar meer dan dat zat er echt niet in, aangezien Sebastian Vettel een klasse apart was. Alonso is geen chagrijn en kan blij zijn met de tweede plaats, al raakt de titel steeds verder uit zicht. “Ik had een fantastische start”, vertelt de Spanjaard op het podium. “We wisten na de kwalificatie dat we de snelheid hadden.”

Maar de zevende startpositie is een lastige uitgangspositie voor de Grand Prix. “We moesten daarom wat bedenken”, vervolgt Alonso. “Bij de start hebben we de beste kans om terrein te winnen en dat deden we ook. We hadden vervolgens een goede, riskante strategie die zich uitbetaalde. We hebben niets te verliezen, dus gingen voor de tweestopper.”

“Ik moest pushen, en ook op de banden letten. Dat heeft ons extra punten opgeleverd”, aldus Alonso, die stelde dat hij met minder risico’s vijfde had kunnen worden. “Red Bull was gewoon te snel. Dat zijn ze het hele weekend al. Mijn felicitaties zijn voor hun: dit was een geweldig weekend van ze. Het is aan ons om het de volgende keer beter te doen.”