Valtteri Bottas reed in Australië ijzersterk en bevond zich op de zesde plaats. Toen maakte hij een fout, kreeg hij een lekke band en kon hij weer opnieuw beginnen. De Williams-coureur vocht zich terug en eindigde toch nog op die positie.

De Fin was een van de smaakmakers van de openingsrace in Melbourne. Bottas reed na de openingsfase zesde en vormde de achterkant van het treintje dat zich achter Nico Hülkenberg vormde. In de tweede sector ging de Williams-coureur echter te vroeg op zijn gas. Hierdoor overstuurde zijn wagen en tikte hij kortstondig de betonnen muur aan.

Een dodelijke fout. Zijn rechter achterband was gelijk aan gort. De verdere schade bleek echter mee te vallen. Bottas moest echter wel opnieuw beginnen. Dat leverde gelukkig leuke televisie op, met een groot aantal inhaalacties.

“De auto presteerde vandaag goed en dat is lekker, met nog een heel seizoen in het vooruitzicht”, aldus Bottas. “Als team kunnen we erg tevreden zijn over de stap die we ten opzichte van vorig jaar hebben gemaakt. Ik ben wel teleurgesteld in mezelf. Ik wilde té graag, reed tegen de muur aan en kreeg als gevolg daarvan een lekke band.”

“Hierdoor viel ik ver terug. Ik was de rest van de race bezig met het herstellen van de fout. Het lukte me om meerdere mooie inhaalacties te plaatsen, maar ik moet mijn les leren om te zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt. We hadden de snelheid om verder naar voren te finishen. Ik ben benieuwd waar we in Maleisië toe in staat zijn.”

Bottas houdt acht punten over aan de Australische Grand Prix, en dat zijn al meer punten voor Williams dan ze in het gehele vorige jaar hebben gepakt.