Williams blijft prima presteren in dit Formule 1-seizoen. Valtteri Bottas en Felipe Massa kwalificeerden zich in Bahrein als vierde en achtste. Door de positiestraf van Daniel Ricciardo schuiven ze bovendien beide een plaatsje op.

Niet verwonderlijk dus, dat men bij Williams tevreden naar het hotel zal afreizen. “Dit was een goede kwalificatie”, concludeert Bottas. “Ik denk dat we vandaag het maximale uit de wagen hebben geperst. Dankzij de positiestraf van Red Bull starten we als derde. Het is goed om te zien dat de auto na twee races ook op zaterdag zijn mogelijkheden toont.”

“We hebben dit weekend niet veel ronden gereden. Er zijn dus nog wel wat onderdelen waarop we ons kunnen verbeteren. Als onze strategie klopt en we de geboden kansen aangrijpen, moet er een goed resultaat in het verschiet liggen.”

Massa maakte een paar fouten en daardoor kwam hij niet in de buurt van teamgenoot Bottas. “Het was geen gemakkelijke kwalificatie”, concludeert hij. “Ik maakte in Q3 wat foutjes en kampte met overstuur. Ik verloor dus wat tijd, terwijl ik sneller had moeten gaan. Door Ricciardo’s positiestraf start ik als zevende. Dit wordt een lange race waarin veel kan gebeuren. Het ziet ernaar uit dat we opnieuw competitief zijn. Ik ben benieuwd waar we morgen staan.”