Valtteri Bottas heeft zijn beste startpositie van zijn carrière binnen. In Oostenrijk moest hij vandaag alleen teamgenoot Felipe Massa voor zich dulden. Williams bezet daarmee de eerste startrij.

Ongetwijfeld zal hij wel een beetje hebben gebaald van het feit dat niet hij, maar Felipe Massa, de eerste pole van Williams dit jaar heeft binnengehaald. Bottas toont zich echter een professional, die erg tevreden is met zijn tweede plaats.

“Dit is de beste startpositie in mijn Formule 1-carrière. Nog een plaats te gaan dus, dankzij een heel goede Felipe”, aldus de Fin. “Ik ben heel blij voor ons als team. Dit resultaat is op dit moment heel goed. We hebben grote stappen gemaakt sinds vorig jaar en dan behaal je nu dit resultaat, al is het natuurlijk nog maar zaterdag.”

“Maar toch: het harde werk begint zich langzaamaan uit te betalen. Ik ben heel blij voor ons. De race is morgen, dus daar moeten we ons op blijven richten. Dan is het weer een ander verhaal. Het wordt niet makkelijk om Mercedes achter ons te houden, maar datzelfde geldt voor Ferrari en Red Bull. Dit is zeker niet slecht, maar we moeten geconcentreerd blijven.”