Bijna achteraan starten staat vrijwel gelijk aan helemaal achteraan starten en daarom koos Sébastien Buemi er in Hongarije voor om banden te sparen. Hij deed tijdens de kwalificatie weinig moeite.

Terwijl teammaat Jaime Alguersuari zichzelf naar de zestiende plaats knokte, nam Buemi genoegen met de achttiende tijd. Dit betekende dat zijn kwalificatie na de eerste sessie over was en dat hij de race als 23e aanvangt.

“Ik wist vooraf dat ik vijf plaatsen zou worden teruggezet en dat is zeker van invloed geweest op mijn sessie. We besloten niet op de superzachte banden te rijden omdat we die morgen nog goed kunnen gebruiken”, legt Buemi uit.

De Toro Rosso-coureur kreeg de gridstraf wegens een botsing met Nick Heidfeld vorige week op de Nürburgring. “De Hungaroring staat erom bekend dat banden snel slijten en ik hoop dat deze strategie zich tijdens de race uitbetaalt.”

Ook Alguersuari was met zijn gedachten al bij zondag. “Ik heb het maximale gedaan en met meer dan een schuin oog alvast naar de race gekeken. Ik weet niet of het mogelijk is punten te scoren, maar ik heb veel vertrouwen in de afstelling die we vonden.”