Voor Jérôme d’Ambrosio was tijdens de kwalificatie in Valencia maar weinig succes weggelegd. De Belg start de Grand Prix van Europa slechts vanaf de 23e positie, zelfs nog achter de eerste HRT.

Hoewel D’Ambrosio sprak van een goed weekend tot de kwalificatie begon, moest hij ook tijdens de derde vrije oefensessie al genoegen nemen met een plek op het uitslagenblad achter Vitantonio Liuzzi.

De Virgin-coureur was vastbesloten de stand van zaken in de kwalificatie weer om te draaien, maar kwam bedrogen uit. “Er ging iets kapot aan de achterkant van de auto, dus het was een kansloze missie”, aldus D’Ambrosio, die meer dan een seconde langzamer was dan Timo Glock.

Terwijl de Belgische rookie treurde om een ’teleurstellende dag’ was zijn teamgenoot verheugd. “Ik was maar drie tienden verwijderd van de tijd van Jarno Trulli, dat biedt hoop”, jubelde de blije Duitser. “Ik hoop dat we in de race met Team Lotus kunnen vechten.”

Glock, die als 21e start, is tevreden met de wijze waarop zijn weekend tot nu toe verloopt. “Het loopt allemaal op rolletjes. Het enige foutje is dat ik in een beetje verkeer terechtkwam in mijn tweede kwalificatierun.”

“Ik werd geblokt door Vitaly Petrov en moest aan de kant voor andere auto’s, waardoor ik mijn banden niet goed kon opwarmen. Als gevolg daarvan zette ik mijn snelste tijd in de kwalificatie tijdens mijn derde geklokte ronde.”