Wie er in 2014 voor Caterham rijden is nog altijd een vraagteken, maar de naam van Charles Pic kan in ieder geval van de lijst worden geschrapt. Dat heeft teambaas Cyril Abiteboul duidelijk gemaakt.

“Charles zal komend seizoen helaas niet langer voor ons rijden”, zo meldt de Fransman Abiteboul, verwijzend naar zijn landgenoot Pic, in gesprek met het Franse Infosport Plus.

De samenwerking tussen Caterham en Pic, die voordat hij naar het Maleisisch-Engelse team kwam in 2012 voor Marussia reed, is ‘jammer genoeg tot een einde gekomen’, vertelt Abiteboul, die Pic bedankt voor bewezen diensten maar geen verdere tekst of uitleg geeft.

Caterham is het enige team dat nog geen coureurs voor 2014 heeft vastgelegd, dan wel officieel bevestigd. Dat Pic buiten de boot is gevallen, is echter geen grote verrassing, aangezien Kamui Kobayashi, Marcus Ericsson en Giedo van der Garde tot de topkandidaten worden gerekend, terwijl Heikki Kovalainen als outsider voor een zitje geldt.

Wanneer Caterham met een aankondiging komt, is niet bekend, al spreekt het Britse Sky Sports de verwachting uit dat er dinsdagochtend wel eens duidelijkheid kan komen. Waarop die claim gebaseerd is, valt echter niet vast te stellen.

Voor Pic is de kans op een racezitje voor 2014 nu hoe dan ook verkeken. De 23-jarige is wel in verband gebracht met een rol als derde rijder bij Lotus, maar ook de Deen Marco Sørensen is daar – zeker nu Lotus in het Deense Saxo Bank een nieuwe sponsor heeft gevonden – een gegadigde voor.