Ferrari-coureur Fernando Alonso denkt dat de komende twee races zwaar worden voor de Scuderia en denkt sowieso niet meer te kunnen winnen in de rest van 2014.

Gevraagd door Autosport of hij nog de hoop koestert dit seizoen nog races te winnen, antwoordt Alonso dat hij niet denkt dat dit realistisch is. “Ik denk eerlijk gezegd dat we beter lager kunnen inzetten dan dat, want dat lijkt me niet realistisch”, verklaart hij.

Volgens de Spanjaard moet Ferrari zich vooral op het constructeurskampioenschap concentreren, waarin het met Williams in een gevecht om de derde plek verwikkeld is. “En dat is zeker geen makkelijk gevecht voor ons”, geeft hij aan.

“De komende twee circuits – Spa en Monza – zijn namelijk banen waarop Williams in theorie heel sterk is, dus dat worden zware weekends voor ons die in principe om schadebeperking draaien.”

“We moeten hier in België en straks in Italië louter proberen te maximaliseren en zoveel mogelijk punten te pakken. Daarna, in de resterende zes races, kunnen we in de aanval”, aldus de coureur die ook daarvoor dus alsnog geen wonderen verwacht.

Contractverlenging
In gesprek met het Italiaanse Gazzetta dello Sport heeft Alonso verder gereageerd op de geruchten die hem met een overstap van Ferrari naar McLaren in verband brengen, door onder meer duidelijk te maken dat hij geen idee heeft waar die geruchten vandaan komen.

“Er doen heel veel buitensporige en uit hun verband gerukte berichten de ronde die schadelijk zijn voor mijn imago”, stelt de wereldkampioen van 2005 en 2006, die echter ook zegt dat dit ‘niet belangrijk’ is.

Wat Alonso in de eerste plaats namelijk benadrukt, is dat hij verder wil met Ferrari. “Mijn contract loopt nog door tot en met 2016, dus ik heb geen haast met het verlengen ervan, ook al is dat wel mijn uiteindelijke intentie”, zo maakt hij duidelijk.