Fernando Alonso heeft het ziekenhuis verlaten en herstelt thuis verder van zijn crash op de slotdag van de tweede wintertest in Barcelona. Kevin Magnussen vervangt hem tijdens de derde testsessie.

De toedracht van het ongeluk is nog in raadselen gehuld. McLaren houdt het erop dat Alonso de bocht te wijd uitkwam, door een rukwind werd verrast en daardoor aan de binnenkant van de baan in de vangrail klapte. Speculaties over een elektrische schok verwees het team naar het rijk der fabelen. Alonso liep bij de klap, ondanks de relatief lage snelheid, een hersenschudding op en moest drie dagen ter observatie in het ziekenhuis blijven. 

Volgens McLaren verloopt het herstel van Alonso voorspoedig, maar uit voorzorg zal de Spanjaard niet in actie komen tijdens de laatste wintertest voor de start van het seizoen, op 15 maart in Australië. Testcoureur Kevin Magnussen neemt samen met Jenson Button het vervolg van de testwerkzaamheden voor zijn rekening. 

McLaren kent een alles behalve vlekkeloze voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met name de nieuwe Honda-motoren bezorgen het team veel opstartproblemen. In totaal heeft het team nog geen duizend kilometer afgelegd tijdens de eerste acht testdagen van het seizoen. Regerend kampioen Mercedes legde al ruim 4.000 kilometer af en de andere teams, behalve Force India dat de eerste test oversloeg, zitten tussen de 2.500 en 3.500 kilometer.