De Britse sportautofabrikant Aston Martin zit met de teams van Williams, Force India en Lotus om de tafel om haar naam aan één van deze formaties te verbinden. Dat bericht Autosport.

Autosport en Autocar wisten afgelopen weekend al te melden dat Aston Martin met Renault-team Red Bull in gesprek zou zijn over een relatie als technische partner, waarbij Aston Martin het team Mercedes-motoren zou geven in ruil voor branding op de auto’s en een mogelijke naamsverbintenis.

Deze geruchten zijn inmiddels ontkracht door Red Bull, terwijl Mercedes-motorsportchef Toto Wolff heeft laten weten ‘de deur open te houden’ maar daarbij benadrukte dat er op het moment geen gesprekken met Red Bull worden gevoerd.

Volgens Autosport is het (inmiddels) waarschijnlijker dat Aston Martin in zee gaat met Williams, Force India of Lotus, één van de drie huidige Mercedes-klanten. De constructie zou echter hetzelfde zijn: Mercedes blijft in de boeken staan als zijnde de motorleverancier, maar Aston Martin krijgt advertentieruimte op de bolides en andere mogelijkheden tot branding.

Een eventuele deal zou naar verluidt te vergelijken zijn met de huidige overeenkomst tussen Red Bull en Infiniti. Red Bull rijdt met motoren van Renault, maar Infiniti is titelsponsor en technische partner van het team, waardoor de naam van het automerk prominent op de Red Bulls staat. Mercedes, dat vijf procent van de aandelen in Aston Martin bezit, zou al akkoord zijn gegaan met een dergelijke constructie.

Een opmerkelijk punt is dat Andy Palmer, de huidige ceo van Aston Martin, eerder voor Inifiniti werkzaam was en achter de deal met Red Bull zat. Aston Martin zou zich aan een Formule 1-team willen verbinden om haar naamsbekendheid te vergroten en omdat het Ferrari en McLaren als belangrijke rivalen ziet in de sportautomarkt.