Renault bevestigt dat Sébastien Buemi op het lijstje staat om in 2011 naast Robert Kubica te rijden. “Op een speciaal plaatsje zelfs”, aldus teambaas Eric Boullier.

Renault-chef Boullier zegt tegenover het Amerikaanse SpeedTV dat Buemi een speciale plaats heeft op de lijst van potentiële coureurs voor volgend seizoen. “Ik ken hem goed”, zegt Boullier. “We komen op persoonlijk vlak goed overeen.”

De Franse renstal verlengde ondanks het contract van Robert Kubica. Tweede rijder Vitaly Petrov is echter allerminst zeker van een plek voor volgend jaar. De Rus presteert naar behoren, maar heeft zijn plek vooral te danken aan het sponsorgeld dat hij meebrengt.

Renault hoopt met het aantrekken van enkele grote sponsoren, waaronder mogelijk Mastercard, dat het daar vanaf 2011 niet meer van afhankelijk is.

Buemi heeft nog geen contract voor volgend seizoen. Red Bull-adviseur Helmut Marko laat echter weten de Toro Rosso-coureur graag te willen behouden. “In Montréal reed hij perfect. Als hij zo doorgaat, komt hij in aanmerking voor een plaats in het Red Bull-team in 2012”, zei hij in de Zwitserse krant Le Matin.

In 2011 gaat Red Bull verder met de huidige coureurs, Sebastian Vettel en Mark Webber. Maar met de oplopende spanningen binnen het team, lonkt promotie voor de andere rijders uit de Red Bull-familie. Buemi staat dus voor een lastige keuze.