In tegenstelling tot zijn teamgenoot Jules Bianchi heeft Max Chilton nog geen nieuw contract bij Marussia getekend, maar Chilton rekent erop ook in 2014 gewoon weer voor het Russisch-Engelse team te rijden.

In interview met Autosport laat Chilton optekenen dat hem hem geen zorgen baart dat Marussia al wel met Bianchi rond is, maar nog niet met hem: “Er zijn al een paar jongens met deals voor 2014 – waaronder Jules, wiens contract om duidelijke redenen vroeg is rondgekomen – maar over het algemeen worden de beslissingen vrij laat genomen.”

“Het team wil behalve met Jules bovendien ook graag met mij verder, wat uiteraard positief is. We zijn dus ook al met ze in gesprek, maar we moeten nog wat dingen op orde brengen met betrekking tot sponsoren en investeerders. Dat het daardoor bij ons wat langer duurt, betekent verder niet dat we achterliggen op schema of ons zorgen moeten maken”, verduidelijkt de 22-jarige coureur.

Chilton, momenteel bezig aan zijn debuutjaar in de Formule 1, verwacht in een tweede seizoen een aanzienlijke stap vooruit te kunnen maken. “Continuïteit is enorm belangrijk in de autosport. Dat heb ik in de GP2 bij Carlin wel geleerd, toen ik in mijn tweede seizoen een stuk beter presteerde. Marussia zal volgend jaar een stuk sterker zijn als ze een Ferrari-motor hebben, dus ik wil hier graag verder gaan.”