Sergio Pérez had al een doorlopend contract met Force India op zak, maar de coureur wilde enkele nieuwe afspraken maken. Dat zorgde eerst voor frictie, maar inmiddels zijn het team en Pérez er uit.

Force India meldt nu daarom ook met trots dat Pérez een nieuwe overeenkomst ‘voor meerdere jaren’ heeft getekend. “Ik ben erg blij dat Sergio langer bij ons blijft”, geeft teambaas en eigenaar Vijay Mallya daar nog bij te verstaan. “Hij is immers een echte racer en heeft het dit jaar goed gedaan.”

“Iedereen bij Force India is onder de indruk van Sergio’s snelheid en capaciteiten als coureur. Er wacht hem een mooie toekomst in deze sport en wij gaan onze best doen om hem van het materiaal te voorzien dat bij zijn talenten past. We zullen de komende jaren samen vast succesvol zijn.”

Pérez
Zoals het hoort laat ook Pérez weten in zijn nopjes te zijn met de nieuwe deal. “Toen ik bij Force India kwam, viel me direct op hoe gedreven en ambitieus iedereen hier is en ik ben er dan ook trots op dat ik deel mag uitmaken van dit team.”

“Ik voel me hier thuis en ben ook volledig toegewijd aan Force India”, vervolgt de Mexicaan, die blij is dat hij duidelijkheid heeft voor 2015 – en daarna – en het feit dat hij meerdere jaren bij hetzelfde team kan doorbrengen: “Want continuïteit is belangrijk en zo kan ik me hier profileren.”

“Force India heeft me dit jaar bovendien een competitieve bolide gegeven en we hebben al een aantal bijzondere prestaties geboekt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we samen in de toekomst nog meer mooie dingen kunnen bereiken.”

Sponsorsteun
Niet geheel ontoevallig heeft Force India vrijwel direct na de bekendmaking over de contractverlenging van Pérez ook aangekondigd dat de sponsordeal met de Mexicaanse firma America Movil verlengd is, waardoor dochterbedrijven Telcel, Telmex en Claro aan Force India verbonden blijven.

De namen van deze ondernemingen zullen daarom, net als op dit jaar, ook volgend jaar weer op de Force India auto’s prijken. De VJM08 van 2015 zal daarnaast een nieuwe kleurstelling krijgen, in Mexico gepresenteerd worden en Force India gaat verder helpen de Grand Prix van Mexico te promoten.