Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn gelooft er nog altijd in dat herstel mogelijk is voor haar team, maar weet ook dat ze niet op wonderen hoeft te rekenen: “Het wordt niet makkelijk.”

Na acht races heeft Sauber nog altijd geen punten gepakt. Vorig jaar stond het Zwitserse team er na acht races eveneens niet geweldig voor, met slechts zes punten, maar wist het zich in de tweede seizoenshelft zeer sterk te verbeteren.

Kaltenborn liet vorige maand al weten dat een soortgelijke wederopstanding ‘ook nu mogelijk is’. En hoewel Sauber er toch echt nóg wat minder goed lijkt voor te staan dan begin 2013, gezien de gridposities die het doorgaans verovert en het niveau in verhouding tot haar tegenstanders, gelooft de Oostenrijkse nog steeds dat het team de weg naar boven kan vinden.

“Over het hoe en waarom van onze matige prestaties, hoeven we het verder niet te hebben”, zegt Kaltenborn tegen Motorsport-Total, waarbij ze het er dan ook niet over heeft. “We weten waarom het niet loopt, maar dat is klaar, dat hebben we achter ons gelaten. Het is niet makkelijk om race-na-race met teleurstellingen te maken te krijgen, maar we moeten ons hoofd gewoon koel houden en doorzetten.”

“We weten dat er geen wonderen bestaan, maar moeten onze auto – net als elk ander team – verder ontwikkelen. Ook voor volgend jaar is dat immers erg belangrijk”, vervolgt de teambaas, die in Oostenrijk wel enige vooruitgang bespeurde: “Qua tempo zaten we dichter bij de mensen voor ons en hadden we ook wat meer voorsprong op de mensen achter ons.”

“Helaas presteerden we alsnog te wisselvallig in Oostenrijk. De lange runs in de vrije training gingen goed, maar in de race ging het weer minder. Dat hoort niet, dus is iets om aan te werken”, benadrukt Kaltenborn, wiens team dat zal doen door het updatepakket uit Spanje ‘verder te finetunen’ zodat dergelijke schommelingen voortaan achterwege blijven en Sauber op de pace van vrijdag kan voortborduren.