Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn hoopt dat haar team dit seizoen kan bekronen door Mercedes te verslaan in het kampioenschap. De Zwitserse renstal heeft nog maar twintig punten achterstand op de Duitse autofabrikant.

Het is volgens Kaltenborn geen ramp als dat niet lukt. “We zijn vier keer op het podium geëindigd en hebben 116 punten. Als privéteam mogen we daar trots op zijn”, stelt de Oostenrijkse. “Natuurlijk gingen er dingen in sommige races mis en liepen we toen punten mis. Onze auto is een succesnummer en is op vrijwel elk type circuit snel.”

“Volgens sommigen is het een van de beste wagens van het veld. Dat moet in de resterende vier races tot uiting komen”, meent Kaltenborn, die haar personeel wil motiveren om het onderste uit de kan te halen. “We hebben de ambitieuze doelstelling om als vijfde in het kampioenschap te eindigen. Ik heb enorm veel vertrouwen in het complete team.”

Sauber stelde teleur in Zuid-Korea, maar de teambaas geniet nog even na van de podiumfinish van Kamui Kobayashi. “Ik neem mijn, doorgaans bescheiden, pet af voor dat moment. Het was een ontroerend moment toen Kamui in Japan naar het podium mocht.”