Kimi Räikkönen is zeer ontstemd over het rijgedrag van Mclaren-coureur Sergio Pérez. De Fin verliest na hun onderlinge incident de aansluiting met kampioenschapsleider Sebastian Vettel.

Dat Räikkönen uiteindelijk met één puntje naar huis gaat, is niet meer dan een hele schrale troost voor de Fin: “Dit is niet hoe je een raceweekend af hoopt te sluiten, maar er is niks aan te doen. Ik werd van achteren aangereden door Sergio Pérez en meer valt er niet van te maken. Ik kan het me op dit moment niet veroorloven om zoveel terrein op Sebastian Vettel te verliezen.”

Kimi Räikkönen is boos

Kimi Räikkonen heeft dan weinig woorden nodig om het hoe en waarom van de crash uiteen te zetten, over Sergio Pérez is hij wat langer van stof: “Als hij denkt dat het mijn schuld is dat hij te hard aan komt rijden bij de chicane, dan heeft hij geen idee wat hij doet. Het is ook niet de eerste keer dat Sergio iemand tegenkomt tijdens een race. Hij lijkt te denken dat iedereen maar automatisch aan de kant dient te gaan op het moment dat hij als een malloot bij een bocht aankomt. Het is niet enkel aan zijn tegenstanders om incidenten te vermijden. Misschien moet iemand hem een keer op zijn nummer zetten. Met een klap in het gezicht ofzo.”