Dat zijn manager en beschermheer Eric Boullier weg is bij Lotus, betekent niet dat Romain Grosjean hoeft te vrezen voor zijn toekomst bij het team. Dat stelt Gerard Lopez, de teameigenaar die de rol van teambaas (tijdelijk) op zich heeft genomen.

Boullier toonde zich de afgelopen jaren een voorvechter van Grosjean binnen Lotus en heeft zijn landgenoot – ook toen deze veelvuldig bij incidenten betrokken was of crashte – telkens vertrouwen gegeven en zodoende de kans te geven te groeien.

Dat Grosjean zich gedurende 2013 tot een vaste podiumklant ontpopte, was deels te danken aan Boullier, die als kopstuk van Gravity Management bovendien ook de persoonlijke manager van Grosjean was. Dat Boullier nu weg is bij Lotus betekent echter nog niet dat Grosjeans positie onder druk is komen te staan, zo beklemtoont Lopez (links op de foto, naast Grosjean).

“Wij hebben Grosjean van de GP2 naar de Formule 1 gebracht, nadat zijn loopbaan in de eerste plaats begon onder begeleiding van onze goede vriend en partner Jean-Paul Driot”, vertelt Lopez in gesprek met het Franse RMC.

“Gravity Management is bovendien voor honderd procent van ons”, verduidelijkt Lopez, die met ‘we’ verwijst naar zijn investeringsfirma Genii Capital, alvorens te benadrukken dat de keuze om Grosjean voor 2014 te behouden niet alleen door Boullier is gemaakt: “Hoewel we samen met Eric hebben besloten wie er in 2014 voor ons rijden, zijn wij degenen die uiteindelijk de knoop hebben doorgehakt.”

Los hievan is Grosjean volgens Lopez puur op basis van zijn kwaliteiten hoe dan ook een zekerheid bij Lotus: “Romain is in mijn ogen één van de beste coureurs in de Formule 1 en ik sluit niet uit dat we binnenkort zelfs kunnen aankondigen dat we ons voor een lange tijd aan elkaar verbinden”, zo zinspeelt Lopez op een langlopende deal tussen team en coureur.

Lopez heeft door het vertrek van Boullier tijdelijk de touwtjes in handen genomen als teambaas van Lotus, maar is naar verluidt op zoek naar een vervanger. Volgens recente berichten is de wellicht bij McLaren vertrekkende teambaas Martin Whitmarsh een serieuze optie voor deze rol, al staan er meer kandidaten op het lijstje.