Lotus verwacht veel van Pastor Maldonado gedurende de tweede helft van seizoen 2015. Dat vertelt trackside operations director Alan Permane aan Autosport.

Maldonado heeft in de eerste seizoenshelft maar twee keer punten gescoord, terwijl teamgenoot Romain Grosjean dat vijf keer deed, maar Permane is in gesprek met Autosport toch zeer te spreken over de Venezolaan. “Hij heeft twee met name sterke races gereden, maar was ook in de overige Grands Prix gewoon heel snel en ik verwacht veel van hem voor de tweede helft van het jaar.”

Volgens Permane presteert Maldonado namelijk het hele jaar al sterk en zijn het kleine fouten geweest die hem bijvoorbeeld in Bahrein en China van het scoren hebben afgehouden. “En dat zijn fouten die hij maakt omdat hij te diep gaat en te veel wil”, verdedigt Permane zijn coureur. “Het is niet zo dat hij zich niet goed kan concentreren”, benadrukt Permane. “Hij wil er gewoon elke laatste duizendste uithalen.”

Wat Permane verder aangeeft, is dat Maldonado goed met de druk omgaat die op zijn schouders rust omdat hij zijn zitje mede dankt aan financiële steun uit zijn thuisland. “Ik weet niet hoe hij die druk ervaart, maar ik weet wel dat hij zichzelf onder druk zet om goed te presteren. Als hij niet in de auto zit, merk je daar echter niks van. Pastor is heel fijn om mee te werken. Hij laat zich niet gek maken, is relaxed en geeft goede feedback.”