Marussia verschijnt komend seizoen wellicht dan toch nog aan de start in de Formule 1. De renstal lijkt een faillissement op het nippertje te hebben afgewend en heeft inmiddels het inschrijfgeld voor 2015 voldaan.

Vorig jaar kwam Marussia in zware financiële problemen en moest het team de laatste drie races van het seizoen laten schieten. In januari werd een inboedelveiling plotseling afgebroken toen er zich nieuwe investeerders meldden. Die gesprekken zijn zo vruchtbaar gebleken dat een doorstart haalbaar is. Volgens curator Geoff Rowley wordt er nu gewerkt aan een langetermijnoplossing, waarbij de inzet is dat het team in 2015 aan de Formule 1 deelneemt.

Het inschrijfgeld is reeds betaald, maar daarmee is de aanwezigheid van Marussia op de grid nog niet gegarandeerd. Er is immers geen tijd meer voor Marussia om nog een nieuwe auto te ontwikkelen. Het team heeft dus toestemming nodig om met de auto van vorig jaar aan de start te verschijnen. De andere teams hebben eerder aangegeven hiervoor open te staan, maar de kleinere teams zitten er ongetwijfeld niet op te wachten een deel van de commerciële rechten te moeten inleveren. Donderdag buigt de Strategy Group van de Formule 1 zich over de kwestie.