Er is een goede kans dat het team van Marussia er tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi weer bij is en ook in 2015 weer kan racen. Dat bericht het Britse Sky Sports F1.

Volgens Sky Sports zijn er nog wel wat financiële plooien glad te strijken, maar is er goed nieuws in de zin dat het onder curatele geplaatste team met investeerders in gesprek is en Marussia zelf er ook vertrouwen in heeft dat het haar problemen nog dit seizoen kan oplossen.

“Ze mikken op Abu Dhabi”, vertelt Sky Sports-verslaggever Ted Kravitz, die meldt dat Marussia haar zaakjes mogelijk zelfs al voor de race van komende zondag in Brazilië al weer op orde kan hebben, maar dat daar meedoen niet mogelijk is doordat haar auto’s en materiaal daar niet op tijd kan zijn.

“Bernie Ecclestone heeft echter gezegd dat Marussia in Abu Dhabi gewoon weer mee mag doen. Of het daarvan komt blijft afwachten, maar het team is er helemaal klaar voor: ze hebben al hun tickets al geboekt en betaald en de vracht staat klaar voor verzending”, weet Kravitz.

Als Marussia over drie weken inderdaad weer mee doet, dan zal het uiteraard aantreden met vaste kracht Max Chilton, terwijl de Amerikaanse testrijder Alexander Rossi vermoedelijk het stoeltje van de nog altijd zwaargewonde Jules Bianchi overneemt en zo zijn Grand Prix-debuut kan maken.

Manor
Ook voor 2015 is het team druk bezig regelingen te treffen. Nu het niet langer op de steun van de Russische miljardair Andrej Cheglakov kan rekenen, wil het team volgens informatie van Sky Sports verder gaan als Manor Grand Prix.

“Onder die naam hebben ze zich althans ingeschreven voor 2015”, zegt Kravitz over de renstal die al sinds haar begin in 2010 – toen het nog als Virgin racete, in plaats van onder de huidige naam Marussia – wordt gerund door de mensen van Manor Motorsport.

Manor Motorsport is al decennialang een bekende naam in de autosport. Manor doet al jaren mee in de Formule Renault 2.0 en de GP3 en was eerder actief in verschillende Formule 3-kampioenschappen en andere Formule Renault-klassen.