Force India verlaat Singapore met zes punten, die allemaal achter de naam van Sergio Pérez bijgeschreven mogen worden. Nico Hülkenberg moet na een aanvaring met Felipe Massa het strijdtoneel verlaten.

“Het voelt goed om op zo’n lastige baan zevende te worden en de bijbehorende zes punten mee naar huis te kunnen nemen”, merkt een tevreden Sergio Pérez op. “Het was bij de start belangrijk om direct Fernando Alonso te pakken. Ik slaagde er niet alleen in Fernando in te halen, maar ik ging ook voorbij aan Grosjean. Nadien had ik een goed ritme te pakken en na mijn eerste pitstop was ik aan staat om op de zachte banden een voorsprong op te bouwen.”

Die voorsprong ging jammerlijk verloren toen de safety car voor de tweede keer de baan op werd geroepen: “Dat was voor ons niet ideaal, maar voor de Toro Rosso-jongens des te meer. Zij reden op dat moment de supersofts. We wisten dat ze er heel rap aan kwamen en dat het moeilijk ging worden om ze achter ons te houden. De laatste vijftien ronden waren erg spannend, en op oud rubber was het niet makkelijk de auto uit de muur te houden. Maar het is gelukt, we hebben de zevende plaats vast weten te houden.”

Hülkenberg
Nico Hülkenberg kijkt met een zuur gevoel terug op zijn race die hij voortijdig zag eindigen na een touche met Williams-coureur Felipe Massa. De wedstrijdleiding legde de schuld bij Hülkenberg neer. De Duitser moet drie startplaatsen optellen bij zijn kwalificatieresultaat volgende week in Suzuka.

“Daar snap ik helemaal niks van”, laat de Force India-coureur na afloop weten. “Ik zag Felipe de pits uitrijden toen ik door de eerste bocht reed, maar in bocht drie zat ik toch echt voor hem. Ik pakte daarom de reguliere lijn door die bocht en toen voelde ik een tik op de linker achterkant van mijn auto. Felipe blokkeerde zijn wielen vlak voordat we elkaar raakten, wat aangeeft dat hij veel te laat probeerde een touche te voorkomen.”